poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Fit baton daktylowo - orzechowy. Przepis

Zdrowe słodycze to nie jest mit. Każdy, kto tylko chce, może zrobić coś zdrowego, ale równie pysznego. Ja osobiście uwielbiam słodycze i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie jeść. Dlatego robię ich zdrowsze wersje. Bo po co faszerować się chemią? Przychodzę dzisiaj do was z prostym i szybkim przepisem, świetnie nada się po treningu na doładowanie węglowodanów.

Przepis na fit batona:
- wafel ryżowy
- 40 g daktyli suszonych
- łyżka masła orzechowego

Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 min. Po upływie tego czasu blendujemy z masłem orzechowym (jeśli nie macie masła, możecie użyć samych orzechów, ale musicie mieć dobry blender :). Do masy dodajemy drobno poruszonego wafelka, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kształt batona, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilka godzin do lodówki.  


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz